NYÍREGYHÁI FŐISKOLA                                                   Tantárgy: Feldolgozás gépei II.

Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Kar                                  2003/2004. tanév II. félév

Mg. és Élelmiszeripari Gépek Tanszék                                      Mg. gépészmérnök szak III. évf.

                                                                                              Termékfeldolgozó szakirány

 

F O G L A L K O Z Á S I  T E R V

 

Tanítási hetek száma:    11                                                       A tantárgy kredit értéke: 2

Előadás: heti 1 óra, félévi 11 óra                                               Gyakorlat: heti 1 óra, félévi 11 óra

Előadó: Dr. Kerekes Benedek                                                  Gyak.vez.: Dr. Kerekes Benedek

                   egyetemi tanár                                                                             egyetemi tanár

 

Kötelező előtanulmány: Gépelemek, Hő- és áramlástan, Növénytermesztés gépei I-II.

Számonkérés formája: gyakorlati jegy

Zárhelyi dolgozatok száma: 2, megírásának időpontja: 12., 19 . naptári hét

Alkalmazástechnikai feladatok száma: 1. , beadásának határideje: 19. hét

Gyakorlati jegy lezárása: 20. naptári hét.

 

Kötelező és ajánlott szakirodalmak:

            - Fábry Gy. (szerk.): Élelmiszeripari eljárások és berendezések

            Mezőgazda Kiadó, 1995.

            - Szenes-Oláh: Konzervipari kézikönyv

            Integra-Projekt Kft. 1991.

            - Kerekes B.: Termékfeldolgozás

            Oktatási segédlet, Nyíregyháza, 1997.

            - Folyóiratok: Élelmezési Ipar, Konzervújság

 

A gyakorlati jegy követelményei:

 

A zárthelyi dolgozatok eredményes megírása, az évközi feladat határidőre való beadása a külön kiírás szerint.

A gyakorlati jegyhez max. 100 pont gyűjthető, a következő részletezés szerint:

 

ZH-dolgozatok max. 2x30 =                    60 pont

Alkalmazástechnikai feladat max.            40 pont

 

Gyakorlati jegy a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat szerint:

 

jeles(5):                          86-100 pont

jó (4):                             76-85 pont

közepes (3):                    61-75 pont

elégséges (2):                 51-60 pont

 

A foglalkozásokon a részvétel kötelező. Megengedett hiányzás: maximum 2 alkalommal.

 

 

ELŐADÁS

GYAKORLAT

Naptári hét

tárgykör

óra-szám

idő-pont

tárgykör

óra-szám

8.

A szárítás elvi kérdései

1.

02. 17.

A szárítás anyag- és hő-mérlege

1.

9.

Szárítóberendezések elvi felépítése

2.

02. 24.

Szárítóberendezések a gyakorlatban

2.

10.

Speciális tartósítóiparok I.

3.

03. 02.

Speciális tartósítóiparok I.

3.

11.

Speciális tartósítóiparok II.

4.

03. 09.

Speciális tartósítóiparok II.

4.

12.

1. ZH dolgozat írása, fe-ladat konzultálás

5.

03. 16.

1. ZH dolgozat írása, fe-ladat konzultálás

5.

13.

Gyorsfagyasztók felépítése

6.

03. 23.

Fagyasztóberendezések

6.

14.

Szőlőfeldolgozás gépei

7.

03. 30.

Szőlőfeldolgozás gépei

7.

15.

TAVASZI szünet

 

16.

Szakdolgozat készítés

17.

Borászati gépek, berendezések

8.

04. 20.

Borászati gépek, berendezések

8.

18.

Minőségbiztosítás a konzerviparban

9.

04. 27.

Minőségbiztosítás a konzerviparban

9.

19.

2. ZH dolgozat írása, fe-ladat beadása

10.

05. 04.

2. ZH dolgozat írása, fe-ladat beadása

10.

20.

Borászat a gyakorlatban (Üzemlátogatás)

11.

05. 11.

Borászat a gyakorlatban (Üzemlátogatás)

11.

           

 

 

Nyíregyháza, 2004. január 30.

 

 

Dr. Kerekes Benedek                                                                         Dr. Kerekes Benedek

tantárgyfelelős                                                                                    tanszékvezető