NYÍREGYHÁI FŐISKOLA Tantárgy: Feldolgozás gépei II.
Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Kar 2003/2004. tanév II. félév
Mg. és Élelmiszeripari Gépek Tanszék Mg. gépészmérnök szak III. évf.
Termékfeldolgozó szakirány
F O G L A L K O Z Á S I T E R V
Tanítási hetek száma: 11 A tantárgy kredit értéke: 2
Előadás: heti 1 óra, félévi 11 óra Gyakorlat: heti 1 óra, félévi 11 óra
Előadó: Dr. Kerekes Benedek Gyak.vez.: Dr. Kerekes Benedek
egyetemi tanár egyetemi tanár
Kötelező előtanulmány: Gépelemek, Hő- és áramlástan, Növénytermesztés gépei I-II.
Számonkérés formája: gyakorlati jegy
Zárhelyi dolgozatok száma: 2, megírásának időpontja: 12., 19 . naptári hét
Alkalmazástechnikai feladatok száma: 1. , beadásának határideje: 19. hét
Gyakorlati jegy lezárása: 20. naptári hét.
Kötelező és ajánlott szakirodalmak:
- Fábry Gy. (szerk.): Élelmiszeripari eljárások és berendezések
Mezőgazda Kiadó, 1995.
- Szenes-Oláh: Konzervipari kézikönyv
Integra-Projekt Kft. 1991.
- Kerekes B.: Termékfeldolgozás
Oktatási segédlet, Nyíregyháza, 1997.
- Folyóiratok: Élelmezési Ipar, Konzervújság
A gyakorlati jegy követelményei:
A zárthelyi dolgozatok eredményes megírása, az évközi feladat határidőre való beadása a külön kiírás szerint.
A gyakorlati jegyhez max. 100 pont gyűjthető, a következő részletezés szerint:
ZH-dolgozatok max. 2x30 = 60 pont
Alkalmazástechnikai feladat max. 40 pont
Gyakorlati jegy a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat szerint:
jeles(5): 86-100 pont
jó (4): 76-85 pont
közepes (3): 61-75 pont
elégséges (2): 51-60 pont
A foglalkozásokon a részvétel kötelező. Megengedett hiányzás: maximum 2 alkalommal.
ELŐADÁS |
GYAKORLAT |
|||||
Naptári hét |
tárgykör |
óra-szám |
idő-pont |
tárgykör |
óra-szám |
|
8. |
A szárítás elvi kérdései |
1. |
02. 17. |
A szárítás anyag- és hő-mérlege |
1. |
|
9. |
Szárítóberendezések elvi felépítése |
2. |
02. 24. |
Szárítóberendezések a gyakorlatban |
2. |
|
10. |
Speciális tartósítóiparok I. |
3. |
03. 02. |
Speciális tartósítóiparok I. |
3. |
|
11. |
Speciális tartósítóiparok II. |
4. |
03. 09. |
Speciális tartósítóiparok II. |
4. |
|
12. |
1. ZH dolgozat írása, fe-ladat konzultálás |
5. |
03. 16. |
1. ZH dolgozat írása, fe-ladat konzultálás |
5. |
|
13. |
Gyorsfagyasztók felépítése |
6. |
03. 23. |
Fagyasztóberendezések |
6. |
|
14. |
Szőlőfeldolgozás gépei |
7. |
03. 30. |
Szőlőfeldolgozás gépei |
7. |
|
15. |
TAVASZI szünet |
|
||||
16. |
Szakdolgozat készítés |
|||||
17. |
Borászati gépek, berendezések |
8. |
04. 20. |
Borászati gépek, berendezések |
8. |
|
18. |
Minőségbiztosítás a konzerviparban |
9. |
04. 27. |
Minőségbiztosítás a konzerviparban |
9. |
|
19. |
2. ZH dolgozat írása, fe-ladat beadása |
10. |
05. 04. |
2. ZH dolgozat írása, fe-ladat beadása |
10. |
|
20. |
Borászat a gyakorlatban (Üzemlátogatás) |
11. |
05. 11. |
Borászat a gyakorlatban (Üzemlátogatás) |
11. |
|
Nyíregyháza, 2004. január 30.
Dr. Kerekes Benedek Dr. Kerekes Benedek
tantárgyfelelős tanszékvezető