NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA                                     Tantárgy: Árutermelés és technológia II.

Gazdasági és Társadalomtud. Főiskolai Kar                   2003/2004. tanév II. félév

Vállalatgazdálkodási Tanszék                                        Gazdálkodási szak I. évf., nappali tagozat

 

 

F O G L A L K O Z Á S I  T E R V

 

Tanítási hetek száma: 14                                                          A tantárgy kredit értéke:2

Előadás: heti 2 óra, félévi 28 óra

Előadó: Dr. Sinóros-Szabó Botond egyetemi tanár

 

Számonkérés formája: kollokvium

Zárhelyi dolgozatok száma: 1, megírásának időpontjai: 16. hét (2004. április 14.)

Alkalmazástechnikai feladatok száma: 1, beadásának határideje: 18. hét (2004. április 28.)

 

Kötelező és ajánlott irodalom:

 

- Dr. Sinóros-Szabó Botond: Technológia és fejlesztés I., szakanyag közgazdász hallgatók részére. Nyíregyháza, 2004.

- Dr. Felföldi László: Anyagmozgatási kézikönyv.

Műszaki könyvkiadó, Budapest, 1975.

- Dr. Galó Miklós: Termeléstechnológia

Főiskolai jegyzet, Nyíregyháza, 1995.

- Dr. Barótfi István: Energiafelhasználói kézikönyv,

Budapest, 1994.

- Dr. Barótfi István: Környezettechnika kézikönyv.

Budapest, 1991.

- Dr. Szenes Endréné: Konzervipari kézikönyv,

Budapest, 1993.

 

A félév elismerésének és a  vizsgárabocsátás feltétele:

 

- 1 db zárthelyi dolgozat megírása,

- 1 db alkalmazási technikai feladat elkészítése,

- a hiányzás mértéke ne haladja meg a TVSZ-ben megadott mértéket.

 

A tantárgy pontrendszere:

 

- 1 db zárthelyi dolgozat                                    30 pont

- 1 db alk. tech. feladat                                                20 pont

a félév során összesen                                          50 pont

- kollokvium                                                                 50 pont

Összesen                                                             100 pont

 

A kollokviumi érdemjegyet a TVSZ szerint állapítjuk meg.

 

 

 

 

Előadás

 

Naptári hét

Tárgykör

Óraszám

6.

Technológiák tervezésének rendszer- és módszertana

1-2

7.

Az energia-racionalizálás technológiai kérdései

3-4

8.

Technológiák a közlekedésben

5-6

9.

Gépipari és elektronikai technológiák alapjai

7-8

10.

Az élelmiszer célú szántóföldi termelés technológiái

9-10

11.

Állattartási technológiák

11-12

12.

Élelmiszer-feldolgozási technológiák

13-14

13.

Nem élelmiszer célú stratégiai növények és termékek technológiái

15-16

14.

A biotechnológia jellemzői

17-18

15.

Tavaszi szünet

 

16.

ZH-dolgozat megírása

21-22

17.

Technológiák az informatikában

19-20

18.

A térinformatika és a műszaki fejlesztés technológiai kérdései

23-24

19.

Technológiák az EU-ban

25-26

20.

A technológiák szerepe a terület- és vidékfejlesztésben

27-28

 

Nyíregyháza,2004. január 30.

  

Dr. Sinóros-Szabó Botond                                                                    Dr. Galó Miklós

tantárgyfelelős, egyetemi tanár                                                             tanszékvezető