„A DI törzstagjaként figyelembe veendő publikációk”

Dr. Géczi László

 

Könyvek, könyvrészletek

 

1.        GÉCZI L. (1984.) Szőlőfajták jellemzése. in Pethő F. (szerk.): Fontosabb gyümölcs és szőlőfajták jellemzése. DATE Debrecen

 

2.        GÉCZI L. (1984.): Törzses bogyósok. in PAPP J. (szerk.): Bogyósgyümölcsűek.

 

 

3.        GÉCZI L. (1993) Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán nemesített és fenntartott növényfajták. DATE. Debrecen. 15-30. p.

 

4.        GÉCZI L. (1998) A torma termesztése. Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó, Budapest.

(Német nyelvre is lefordítva: 2002.)

 

5.        GÉCZI L. (2000) A köszméte, a ribiszke és a josta termesztése. Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó, Budapest

 

6.        GÉCZI L. (2003) Piacos zöldségtermesztés. Szaktudás Kiadóház Rt. Budapest

 

7.        GÉCZI L. (2007): Az Érmellék biharikuma: a Torma. Hungaro Torma Kft. Tanulmány

 

8.        GÉCZI L. (2008): A padlizsán. A tojásgyümölcs termesztésének mesterfogásai, ételreceptek. PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány. Nyíregyháza

 

 

Lektorált, tudományos publikációk

 

1.        GÉCZI L. (1964.) A Puccinia asparagi DC. Fejlődési szakaszai hazánkban és e kórokozó leküzdésének módjai. Debreceni Agrártudományi Főiskola Tudományos Évkönyve

 

2.        GÉCZI L. (1965.) A paradicsom palántanevelése expandált magyar perlitben. Gyakorlati Szaktanácsadó. Debreceni Agrártudományi Főiskola.

 

3.        GÉCZI L. (1968.) Paradicsom trágyázása mészlepedékes csernozjom talajon. Agrártudományi Főiskola centenáriumi ünnepségei.

 

4.        GÉCZI L. (1970.) Paradicsom trágyázási kísérletek eredményei mezőségi talajon. Debreceni Agrártudományi Egyetem Tudományos Közleményei

 

5.        GÉCZI L. (1971.) A fajta és trágyázás hatása a konzervipari paradicsom mennyiségi és minőségi mutatóira. Gödöllői Agrártudományi Egyetem kiadványa. Fiatal oktatók, kutatók I. orsz. konf.

 

6.        GÉCZI L. (1973.) A paradicsom káliumtrágyázási kísérletek eredményei. Debreceni Agrártudományi Egyetem Tudományos Közleményei

 

7.        GÉCZI L. (1973.) Új konzervipari paradicsom fajták összehasonlítása a debreceni tájegységben. DATE Gyakorlati Szaktanácsadó

 

8.        GÉCZI L. (1977.) Az öntözés hatása a paradicsom termésére. Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Egyetemi Karának „A gyakorlatnak átadható fontosabb eredmények” c. kiadványa

 

9.        GÉCZI L. (1977.) A trágyázás hatása a paradicsom termésére. Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Egyetemi Karának „A gyakorlatnak átadható fontosabb eredmények” c. kiadványa

 

10.    GÉCZI L. (1978.) Műtrágyázás és hatékony vízhasznosítás a konzervipari paradicsomtermesztésben. DATE – Tessedik Sámuel – Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok. Mezőtúr.

 

11.    GÉCZI L. (1980.) Különböző időpontokban kijuttatott öntözővíz hatása a szántóföldi paradicsom terméshozamára. DATE – Tessedik Sámuel – Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok. Szarvas.

 

12.    GÉCZI L. (1981.) A víz és a tápanyag hatása a paradicsom terméshozamára mezőségi talajon. Kertgazdaság, Budapest 13.évf. 4.sz.

 

13.    GÉCZI L. (1988) The influence of the irrigation on the yield masse and the quality of tomatoes at different level of nutrients. Acta Horticulture. Number 220. 325-330. p.

 

14.    GÉCZI L. - DELI J.(1989) Tápanyagok és öntözési módok hatása a paradicsom termésére és a betegségek fellépésére. DATE Tessedik Sámuel Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok

 

15.    GÉCZI L. (1991) A paradicsompaprika termesztése Hajdú-Bihar megyében. Hajtatás korai termesztés. KEÉ Zöldségtermesztő Intézetének Tanácsadója. XXIII. évf. 1. sz. 11-13. p.

 

16.    GÉCZI L. (1995) A tormanemesítés főbb szempontjai és eredményei. Debreceni Agrártudományi Egyetem Tudományos Közleményei. Tom. XXXI. Debrecen. 256-263. p.

 

17.    GÉCZI L., Oláh K. (2003): Tormafajták és vonalak vizsgálata különös tekintettel betegség ellenálló képességükre. SZAB Kertészeti Munkabizottságának Tudományos Ülése „Integrált kertészeti termesztés”. Tessedik Sámuel Főiskola, Szarvas. 57-65 p.

 

18.         GÉCZI L. (2003): A hajdúsági torma. Kertészeti Hungarikumok. Stratégiai tanulmányok a Magyar Tudományos Akadémián II. Az agrárium helyzete és jövője. 55-62. p.

 

19.    Oláh, K., GÉCZI L. (2005): Tormafajták és vonalak morfológiai változatossága. In. A fajtaválaszték fejlesztése a kertészetben. Kertgazdaság különszám. 177-187 p.

 

20.    GÉCZI, L., Oláh, K. (2005): Productivity and Ability of Resistance to Illness of Species and Lines of Horseradish. In: Proceedings of the International Scientific Conference „Innovation and Utility in the Visegrad Fours”. Volume 2. Agriculture and Food Industry. Oktober 13-15. 2005. Nyíregyháza Hungary. (Ed.: Simon L.) Continent – Ph., Nyíregyháza. 317-323. p.

 

21.    GÉCZI L. (2006): Nyírségi és hajdúsági fejeskáposzta fajták nemesítése. Zöldségtermesztés. XXXVII. évf. 1. szám

 

22.    GÉCZI L. – IRINYINÉ OLÁH K. (2007): A torma beltartalmi értékei. Zöldségtermesztés. XXXIII. évf. 3. szám