szakok

oktatóink

képek

linkek

elérhetõség

BA képzések:

Képi ábrázolás

Környezetkultúra

MA képzés:

Vizuális- és környezetkultúra tanár

Pályázatok

Felvételi

OTDK

Szakdolgozat

Tárgyak

SZOBAGALÉRIA

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31./b.

telefon: 06(42) 599-473

e-mail: vizkult@nyf.hu

 

 


-képi ábrázolás alapszak
szakfelelős, szakirányfelelős: Ferenczy Zsolt DLA festőművész, főiskolai docens

 

A megváltozott felsőoktatási képzési szerkezetben a művészetközvetítő szakokon is bevezetésre került a kétciklusú képzési forma, amelyben 6 félév alatt BA (főiskolai) szintű végzettséget és az erre épülő 5 szemeszteres MA (egyetemi) szintű diplomát lehet szerezni tanár szakon. 2007-ben környezetkultúra (környezetprezentáció szakirány), képi ábrázolás (festészet szakirány) és plasztikai ábrázolás (szobrászat szakirány) alapszakon kezdődött az új struktúrához igazodó oktatás, amelynek színvonala - megalapozott reményeink szerint - méltó tradícióinkhoz.

Hallgatóink a képzés ideje alatt, minden alapszakon két hetes művésztelepi gyakorlaton és egy hét időtartamban európai szakmai tanulmányúton vesznek részt A művésztelepi műtermi gyakorlatokat - szakiránynak megfelelően - a Miskolci Galéria Alkotóházában, a Nyíregyháza- Sóstói Nemzetközi Kisplasztikai Alkotótelepen, a művészettörténeti tanulmányutakat Olaszországban- Róma, Firenze, Padova, stb. - Hollandiában- Amszterdam, Hága, stb. - Németországban- Düsseldorf -, vagy más helyszínen teljesítik a hallgatók.

A képi ábrázolás alapszakunk festészet szakirányán a hagyományos festészeti és grafikai technikák elsajátításán túl lehetőség van megismerkedni a legújabb álló- és mozgóképes képkészítés alapjaival. A képzés három éve alatt szerzett művészettörténeti és szakelméleti ismeretek segítenek tájékozódni a vizuális kultúra különböző területein, a kreatív gyakorlati, rajzi, grafikai és festészeti órákon pedig bemutatjuk a képzőművészeti alkotás mechanizmusának ismert módszereit.