szakok

oktatóink

képek

linkek

elérhetõség

BA képzések:

Képi ábrázolás

Környezetkultúra

Plasztikai ábrázolás

MA képzés:

Vizuális- és környezetkultúra tanár

Pályázatok

Felvételi

OTDK

Szakdolgozat

Tárgyak

SZOBAGALÉRIA

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31./b.

telefon: 06(42) 599-473

e-mail: vizkult@nyf.hu

 


-környezetkultúra alapszak
szakfelelős, szakirányfelelős: prof. Dr. Gaul Emil PhD, DLA habil egyetemi tanár

 

A megváltozott felsőoktatási képzési szerkezetben a művészetközvetítő szakokon is bevezetésre került a kétciklusú képzési forma, amelyben 6 félév alatt BA (főiskolai) szintű végzettséget és az erre épülő 5 szemeszteres MA (egyetemi) szintű diplomát lehet szerezni tanár szakon. 2007-ben környezetkultúra (környezetprezentáció szakirány), képi ábrázolás (festészet szakirány) és plasztikai ábrázolás (szobrászat szakirány) alapszakon kezdődött az új struktúrához igazodó oktatás, amelynek színvonala - megalapozott reményeink szerint - méltó tradícióinkhoz.

Hallgatóink a képzés ideje alatt, minden alapszakon két hetes művésztelepi gyakorlaton és egy hét időtartamban európai szakmai tanulmányúton vesznek részt A művésztelepi műtermi gyakorlatokat - szakiránynak megfelelően - a Miskolci Galéria Alkotóházában, a Nyíregyháza- Sóstói Nemzetközi Kisplasztikai Alkotótelepen, a művészettörténeti tanulmányutakat Olaszországban- Róma, Firenze, Padova, stb. - Hollandiában- Amszterdam, Hága, stb. - Németországban- Düsseldorf -, vagy más helyszínen teljesítik a hallgatók.

A környezetkultúra alapszak környezetkultúra szakiránya az ember által használt tér modern, képző-, és iparművészeti felhasználásával, átalakításával foglalkozik. Itt a minket körülvevő környezet, a személyes és közterek, a vizuális és kézzel fogható jelenségeinek látványvilágában kalandozhatnak hallgatóink a képzés ideje alatt. Manuális és digitális technológiák elsajátításával olyan hasznos tudást szereznek, amivel sikerrel boldogulnak konferenciák, hivatalos és családi ünnepségek és hagyományos területek (színház, film, fotó, báb, stb.), valamint intermediális műfajok (koncertek, videoinstallációk, látványszínházak, bemutatók) közreműködőjeként.

 

 

 

környezetkultúra alapszak